Ny fredagsrutin på plats

Hallå alla glada helgfirare!

Lill-lördag igår, ärtsoppa och pannkaka idag och sedan äntligen fredag imorgon. Så är det. Och visst är det härligt.

Här på bloggen har vi testat massor av olika saker för att få till en härlig fredagsrutin och nu har jag ännu ett knep för att få till den där perfekta fredagen.

Jag har nämligen anlitat en städfirma som verkligen gör huset rent varje fredag medan jag är på jobbet. Normalt arbetar de med flyttstädning Västerås så ni kan lita på att de kan städa ordentligt.

När jag valsar hem från jobbet nu så kliver jag in i min lägenhet och det är skinande rent. Det är nästan så att man skulle kunna äta från golvet.

Jag menar, inte för att jag har testat, men om jag skulle vilja så…

Anyway, det ger ett lugn i kroppen att se att allt är rent och fint och jag vet då att veckan är slut och nu återstår bara helgen och på helgerna ägnar jag mig åt hedonism och dionysisk njutning.

Därför ser jag alltid till att beställa hem mat till lägenheten. Inte tänker jag ställa mig och laga något på fredagskvällen. Oh no, fat Joe. Här är det foodora som gäller – om jag inte möter upp mitt glada gäng ute på lokal senare på kvällen. I så fall sätter jag gärna i mig en oxbringa nere på ”Källar’n”.

Men i de fall jag är hemma beställer jag gärna hem en nasi goreng från restaurangen nere på hörnet. Till det plockar jag fram något gott ur barskåpet. Kanske en röd italienare, minst tio år på nacken. Eller en betydligt yngre fransos.

Jag talar om vin, förstås.

Till efterrätt har jag relativt enkel smak numera. En tiramisu funkar i alla väder. Annars har jag faktiskt inget emot vaniljglass med strössel och chokladsås. Allt behöver faktiskt inte vara top notch. Lite svennebanan kan också göra susen.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *