En fredag med Hoffe P

Hallå alla glada vänner!

Som ni vet så älskar den här bloggaren fredagar och min fredagsrutin är ganska avancerad och optimerad för maximal njutning. Men, det här är viktigt att poängtera, den är inte ristad i sten. Det händer att bloggaren frångår rutinen av olika anledningar.

En bra sådan anledning är när det är dags att träffa vänner som bor i andra städer. Det gjorde bloggaren i fredags då han styrde sin kosa mot Örebro där Hoffe P håller hus sedan ett par år tillbaka.

Hoffe P beskrivs bäst som en riktig kraftkarl. Han väger 130 kilo, mestadels muskler men även några trivselkilo kring ekvatorn, har rakad skalle och ett långt skägg. Han ser lite ut som en viking – eller närmare bestämt som en bärsärk.

Hoffe P jobbar med att lägga industrigolv Örebro och skulle nästan kunna karaktäriseras som en stereotyp industriknegare. Han jobbar stenhård måndag till fredag. När fredagen kommer knäcker han helgens första öl i bastun på jobbet och åker sedan förbi pizzerian för att köpa med sig en dubbel kebabrulle hem. Är det fredag så är det, brukar Hoffe P säga.

En vanlig fredag när Hoffe P kommer hem sjunker han ner i soffan och häller upp den första av många fredagsgroggar. Hoffes favorit är en 80-20, det vill säga 80 procent vodka och 20 procent sockerdricka.

Hoffe P brukar sedan slå på en skön actionfilm. Bland favoriterna finns James Bond, Die Hard och allt med Liam Neeson.

När jag var på besök lade Hoffe P om fredagsrutinen. Den här gången möttes vi upp på pizzerian och Hoffe slukade sin dubbla kebabrulle på plats, medan jag petade i mina falafel.

Sedan drog vi ut på ”byn”, som Hoffe P – stockholmare i grunden – kallar centrala Örebro. Där beställde Hoffe P genast in ett par bira på närmaste uteställe och vi ägnade kvällen åt shuffleboard, bowling för att sedan avsluta det med ett shotsrace.

Hoffe P vann på teknisk knockout när jag slocknade i hans soffa senare den kvällen.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *