Rent hus inför fredagen

Tjena tjena mittbena!

Nu är det fredag igen och här kommer ett nytt inlägg på bloggen med ett skönt tips på hur du fixar fredagskänslan. Ett bra sätt att göra det är att se till att det är rent och städat inför helgen. Finns det något skönare än att komma hem från jobbet en fredag och veta att kvällens mat kommer hemlevererad, ölen är på kylning och hemmet är städat?

Ursäkta mig om jag är lite slö. Eller nej, förresten, här ursäktas ingenting. Jag tänker stå för att jag är slö och att den bästa fredagskänslan är den att veckans jobb är färdigt och att jag kan unna mig att bara njuta och slappa och äta och dricka gott. Sån är jag!

För att få det rent och städat inför helgen kan man göra på två sätt. Det enklaste och kanske det som man direkt tänker på är att man kan ju städa själv inför helgen. Men det går tyvärr inte för min del, för på torsdagar har vi i padelgänget vår stående tid nere i hallen och efter den spelar vi torsdagsquizen nere på puben som börjar klockan 20. När man sedan dyker hem efter det finns inte mycket tid för städning att vinka på.

Det andra sättet, som är betydligt enklare och smidigare, är att boka hemstädning. Själv har jag en stående städtid på fredagsförmiddagar genom RHstad som städar medan jag är på jobbet. Så när jag kommer hem på fredagar är hemmet skinande rent.

Detta är fredagskänsla för mig och det är något jag varmt kan rekommendera. För att få den där riktiga fredagskänslan är det viktigt att man har sina rutiner och att man lyxar till det lite för sig. Så därför sjunker jag ner i soffan varje fredag, tar på mig ett par sköna tofflor och häller upp helgens första bira samtidigt som jag dundrar på skön musik från Ulf Lundell eller Peter Lemarc. Ah, vilken känsla!

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *