Vad är din begagnade mobiltelefon värd?

Visste du att det finns pengar att tjäna på din begagnade telefon? Så vida du inte har förstört enheten helt och den är bortom all räddning, går det hur bra som helst att sälja en gammal telefon vidare.

Dessutom behöver du idag inte förlita dig på att sälja telefonen till en annan privatperson eftersom det finns en rad seriösa aktörer som hanterar inköp och försäljning av begagnade mobiler.

Värdera en begagnad telefon

Det viktigaste när man ska göra sig av med en gammal mobil är att man får rätt pris för den, vilket innebär att den ska värderas av ett proffs. Vi har vänt oss till flera aktörer på marknaden och efter otaliga tester står det klart att mobilpart.se erbjuder den mest träffsäkra värderingen i branschen.

Med det sagt är aktören inte ensamma med att värdera och köpa begagnade mobiler. Lite beroende på vilken telefon du har kan du få telefonen såld och värderad antingen en återförsäljare eller en mobilexpert.

Återförsäljare

Detta alternativ är framför allt relevant för de som använder iOS, dvs. iPhones och iPads. Apple erbjuder nämligen rabatterade priser på en ny telefon om man lämnar in sin gamla iOS-enhet i samband med köpet.

Dessvärre är Apple kända för att ge oärliga värderingar så är man på jakt efter det bästa priset bör man överväga nästa alternativ.

Begagnade mobilexperter

Som vi nämnde tidigare finns det idag en uppsjö med verksamheter som köper, säljer och renoverar begagnade telefoner. Eftersom de är aktiva i industrin och livnär sig på affärer med begagnade telefoner så är de i regel också bäst på att erbjuda bra värdering.

Tänk bara på att använda en pålitlig och transparent aktör och helst en som erbjuder snabba utbetalningar och garantier. Aktören vi nämnde ovan har exempelvis en mobildelsgaranti som är betydligt mycket bättre än Apples om du köper en telefon från dem.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *