En dag som praktikant

Idag har jag varit på praktik och fått möjligheten att prova på att jobba med pålning Västerås. Det var verkligen en spännande och lärorik dag!

Pålning är en teknik som används för att fästa träreglar mot betong. Detta kan vara nödvändigt vid byggandet av exempelvis väggar eller grunder. Pålning görs oftast med hjälp av en pneumatisk pålhammare, som slår pålen i betongen.

Min första arbetsuppgift för dagen var att förbereda pålen. Detta innebar att jag mätte och såg till att pålen hade rätt längd och tjocklek. Sedan fick jag lära mig hur man använder pålhammaren på rätt sätt. Det var lite svårt att få grepp om hur man skulle hålla i den och slå pålarna på rätt sätt, men efter en stund kändes det ganska naturligt.

Efter att ha tränat lite på att påla fick jag även prova på att sätta upp reglar. Detta innebar att jag fick mäta och markera var reglarna skulle sitta, för att sedan använda pålhammaren för att fästa dem. Det var en utmaning att få reglarna rakt och i rätt höjd, men med lite hjälp av min handledare lyckades jag till slut få det att se bra ut.

Att jobba med pålning var verkligen kul och spännande. Det krävdes både precision och koordination, men det var också en mycket tillfredsställande känsla att se det färdiga resultatet. Jag lärde mig en hel del om tekniken och fick också chansen att träna på att använda verktyg och maskiner.

Sammanfattningsvis var det en mycket lärorik och rolig dag på praktiken. Jag är tacksam för möjligheten att få prova på att jobba med pålning och hoppas att jag kan få chansen att utveckla mina kunskaper ytterligare i framtiden.

Efter en dag full av spännande arbetsuppgifter och nya lärdomar känns det extra skönt att avsluta kvällen med ett varmt bad och en iskall pilsner. Jag hoppas att jag har fått ge er en inblick i vad jag har fått uppleva på min praktik, och jag hoppas att jag har kunnat inspirera någon av er att prova på något liknande.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *