En snabb reseskildring

Hej kära läsare!

Dagens fredagstips är lite av ett fusk eftersom det innefattar en hel helg och inte bara fredagen. Men å andra sidan kan man ju ta ledigt fredagen och kicka igång en riktigt häftig lång-weekend, så då blir det ju ett fredagstips ändå!

Se där vad man kan göra det enkelt för sig.

Veckans fredagstips då, var är det nu bloggen har hittat på undrar ni? Jo, saken är den att efter en mycket trevlig tripp till Malmköping så är tipset helt enkelt att boka in en weekend i en lagom stor svensk stad och spendera en hel helg där. Under en sådan weekend upptäcker man massor som varje svensk stad har att erbjuda vilket bloggen verkligen märkte under sin vistelse i Malmköping.

Något som var väldigt trevligt under helgen i Malmköping var att staden verkligen visade sig från sin bästa sida. Solen sken och människorna i staden sken verkligen ikapp med den, vilket gjorde att det blev mycket trevligt var man än gick.

Min tanke med att resa till Malmköping var att gå i Hundraåringens fotspår, då jag är ett stort fan av såväl böckerna som filmerna med Robert Gustafsson i huvudrollen. De tar ju som bekant plats i Malmköping, åtminstone delvis och den berömda scenen där Hundraåringen kliver ut genom fönstret på ålderdomshemmet är sannerligen en sådan.

Det var ett sant nöje att besöka platserna som man tidigare bara sett i filmen. I övrigt var Malmköping en ganska typisk svensk stad med ett trevligt centrum. Deras kebab var väl inget att jubla över men som bloggen brukar säga är kebaben som bäst i ”Gnällbältet” med epicentrum kring Köping, faktiskt, och där ligger Malmköping i lä.

Annars var det mycket trevligt där ett konditori i centrum var höjdpunkten tack vare sin mysiga inredning och genuina miljö. Dessvärre har jag glömt namnet på det, men det finns inte så många att välja på så för den läsare som vill leta upp det är det enkelt gjort.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *